sns sednica predsednistva
Boško Ničić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić i v.d. direktora JKP "Vodovoda" Zaječara Nikola Šarčević otpuštaju žene, majke, supruge i sestre, zbog učestvovanja u sindikalnim protestima i 8 sudskih procesa koji se u ime radnika vode protiv ovog preduzeća", tvrde u saopštenju iz Stranke slobode i pravde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„U poslednjih godinu dana otkaz je dobilo šestoro ljudi, a očekuje se da ih bude još. Među otpuštenim radnicama nalazi se i potredsednica Gradskog odbora SSP Zaječar Malina Đorđević.
Da je reč o odmazdi govori i činjenica da je jedna radnica Šarčevića prijavila za mobing, a potom dobila pretnju otkazom ukoliko tužbu ne povuče.

Porodica Tanje Jelenković koja je dobila bespravan otkaz, dok je bila na bolovanju, ostala je bez primanja, kao i porodice Vesne Jovanović i Gorana Đorđevića, ali i Dragoslava Ilića koji je javnosti ukazao na malverzacije ovog preduzeća.

Šarčeviću, znamo da radnicima otvoreno govorite da zakon za sve ne važi jednako i da im zbog toga uručujete otkaze bespravno, dok ste Vi bez konkursa i dalje na funkciji v.d. direktora, preduzeće ste zadužili 980.000.000,00 miliona dinara, a Ničić vas u tome podržava.

Stranka slobode i pravde garantuje svim lokalnim velmožama, da će u prvih šest meseci po promeni vlasti svako ko je prekršio zakon i naneo štetu građanima Srbije odgovarati u skladu sa zakonom koji će važiti jednako za sve“, navodi se u saopštenju.

 

BONUS video: Marinika Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar