Foto: SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da treba oduzeti dozvole za rad kompanijama ako zagadjuju životnu sredinu i truju građane.

„Za ovih devet godina niste uspeli da naterate kompanije da rade po ekološkim standardima. Da li je neko kažnjen zbog toga? Nije“, poručio je vlastima predsednik Resornog odbora SSP za ekologiju i životnu sredinu Igor Radošević.

On je upitao i šta se dešava sa krivcima za zagadjenje vazduha iz Vinče zbog čega gradjani Beograda nisu mogli danima normalno da dišu.

„Da li je neko odgovarao za trovanje gradjana – nije“, rekao je Radošević.

On je naglasio da „nijedan segment životne sredine u Srbiji ne funkcioniše za ovih devet godina“, kao i da vlast nije ni mogla da reši ove probleme jer nema kvalifikacije za to.

„Svi pokazatelji govore da nam je vazduh najzagadjeniji i da nam od toga gradjani umiru, a vi niste ništa uradili da to sprečite. Sramota. Uskoro nam počinje grejna sezona. A onda će se videti šta ste uradili na sprečavanju zagadjenja vazduha. Samo se plašim da će gradjani početi da šetaju po gradu sa gas maskama, jer drugačije neće moći“, istakao je Radošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar