Renoviranje gradske Tržnice u Kragujevcu, prema prvom planu trebalo je da bude gotovo u decembru 2020. godine, ali zgrada ni do danas nije završena. Mladi iz gradskog SSP-a, danas su na simboličan način obeležili 1.000 dana od početka radova. Doneli su tortu i konfete, a cilj im je, kažu, da izazovu ‚,neku reakciju‘‘ gradske vlasti.

Mladi SSP-a ističu da je ta stranka do sada više puta ukazivala na nedopustivo dug period rekonstrukcije Tržnice i zahtevali da taj objekat bude prioritet za završetak radova. Međutim, napominju da se gradska vlast uvek oglušila o njihove reči.

Zbog toga su odlučili da proslave ‚,jubilej‘‘ od 1.000 dana od početka radova i na taj način podsete gradsku vlast na štetu koju trpe Kragujevčani i poljoprivrednici koji su živeli od pijačne prodaje.

,,Do pre hiljadu dana, ovo mesto je bilo jedini izvor prihoda pijačnim prodavcima koji su danas prinuđeni da svoje proizvode prodaju po lokalnim haustorima u nehigijenskim uslovima. Gradska tržnica danas podseća na pijace Bliskog Istoka, a ne na pijace u srcu Srbije i srcu Evrope‘‘, rekla je Maša Cvetković, članica Gradskog odbora SSP-a i podsetila na činjenicu da je zgrada Tržnice, jedna od prvih zatvorenih pijaca napravljenih u celoj Evropi.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ona je istakla da je gradska vlast pre skoro tri godine nepromišljeno ušla u rekonstrukciju arhitektonski izuzetno vrednog objekta, te da su zbog loših urbanističkih rešenja nastali problemi zbog kojih se rekonstrukcije otegla.

Na kraju je pozvala i gradonačelnka Kragujevca Nikolu Dašića da im se pridruži na ‚,slavlju‘‘ i dodala da ,,prvi čovek grada nikako ne bi trebalo da propusti ovaj jubilej‘‘.

Tokom rekonstrukcije došlo do obrušavanja zida

Rekonstrukciju gradske Tržnice, koja je počela u maju 2020. od samog početka pratili su problemi.

Kragujevac, Tržnica, rušenje
Foto: Predrag Petrovic

Već pri prvim radovima, došlo je do obrušavanja zida i tada je prvi put pomeren rok za završetak radova. Do danas je  ugovor menjan čak šest puta, vrednost radova je sa prvobitnih 293 miliona dinara, porasla na 343, a rok za završetak radova još se ne nazire.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kragujevačke Tržnice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar