pozar vinca
foto: Fonet/video

Danas je odbor Stranke Slobode i pravde Beograd podneo krivičnu prijavu protiv odgovorinih lica u "Gradskoj čistoći i "Beo Čistoj energiji" zbog požara na deponiji Vinča i to zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izazivanja opšte opasnosti i zagađenja životne sredine.

Krivičnu prijavu ispred SSP Beograd podnela je predsednica GrO Beograd Mila Popović zbog toga što moramo znati kako je došlo do požara i ko je odgovoran:

„Već 12 dana se Beograđani guše u dimu. Ne znamo ni koliko je zagađenje, ne znamo šta je uzrok požara ni kakve su posledice po zdravlje građana Beograda. Za požar niko ne preuzima odgovornost, a prebacuju ga kao ping -pong lopticu. Sa jedne strane imate „Gradsku čistoću“ , sa druge koncesionara „Beo Čistu energiju“, a sa treće nadzor. Beograđani već plaćaju i Vesića i Upravu, Gradsku čistoću, stranog partnera, a od skoro i nadzor partnera 70 miliona dinara. Sve to plaćamo, a i dalje se ne zna ko je odgovoran za požar“, kaže Popović.

Popović je naglasila da se sve to desilo usled nesavesnog vođenja Grada i postavljanja nestručnog kadra na čelo komunalnih društava kao i lošeg i štetnig ugovora sa koncesionarem. Dodala je da jedina preporuka koju su Beograđani dobili od gradskih vlasti kako da se zaštite od zagađenja je „da zatvore prozore i ne izlaze napolje kada osete dim“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar