sbb telekom
Foto: Promo

Stranka slobode i pravde saopštila je da su danas konstituisani Opštinski odbori Pantelej i Niška Banja. Za predsednika Opštinskog odbora Pantelej izabran je Desimir Stojanović, diplomirani pravnik, a za predsednika Opštinskog odbora Niška Banja izabran je Bratislav Milenović, saradnik u nastavi.

„Pantelej je najbrže rastuća opština po broju stanovnika na jugu Srbije, a ujedno s najviše urbanističkih problema. Preko potrebna su nova obdaništa, nova osnovna škola. Neophodna je nova zelena površina u vidu novog parka i uređenje međublokovskog zelenila. Mora se ulagati u održavanje postojeće i izgradnju nove komunalne infrastrukture. Seoskim naseljenim mestima obezbediti vodovodnu i kanalizacionu mrežu i poboljšati javni prevoz“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je najveći broj neasfaltiranih ulica koje više liče na poljske puteve nego na gradske i prigradske ulice je upravo u opštini Pantelej.

„Niška Banja, nekada turistički najznačajnija opština na jugu Srbije, danas kao jedna od pet Gradskih opština ostaje zapostavljena i potpuno zanemarena poslednjih deset godina. Nemerljiv potencijal Niške Banje ostaje neiskorišćen i u pitanju je opstanak ovog nekada turističkog bisera. Novim auto-putem ka Bugarskoj, Banja je izgubila direktni izlazak na auto-put, a privatizacija “Srbija Turista” je ostavila nekada dobre hotele u zgarištu. U pripremi je i prodaja Instituta “Radon” što bi Banju potpuno urušilo. Neophodna je izgradnja turistickog sadrzaja i unapređenje i promocija turističke ponude, kao i modernizacija lečilišta“, stoji u saopštenju.

Navodi se da Gradski odbor SSP Niš nastavlja da radi na širenju infrastrukture i konstituisanju opštinskih i mesnih odbora, našoj borbi za slobodu i pravdu priključuje se sve veći broj građana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar