Stranka slobode i pravde konferencija
Marinika Tepić, Dragan Đilas i Borko Stefanović, konferencija za novinare Stranka slobode i pravde Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nije prošlo ni mesec dana od potopa, a Beograd je ponovo do guše u vodi, Beograđanima nimalo nije pomoglo to što je naloženo da se “pročiste gajgeri, rigole i velike šahte, da se provere sve crpne stanice i nabave agregati kako ne bismo ponovo bili u istoj situaciji”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Beograd.

I posle ovog pljuska bulevarima je lakše voziti se gondolama i kajacima nego automobilima, navode iz SSP.

Ironija je, navodi SSP, da je gradska uprava u akcionim planovima prepoznala problem i potrebu hitnog rešavanja pitanja sistema za odvodnjavanje, ali po tome, kako kažu, ništa nije postupila.

Doneta su dva akcione plana i to za održive izvore energije i klimu i zeleni grad, a ovim dokumentima je poplava utvrđena kao jedan od najvećih rizika za funkcionisanje grada zbog lošeg sistema za odvodnjavanje, ali su ovi dokumenti ostali mrtva slova na papiru, navodi SSP.

Poplave u Beogradu su, kažu iz SSP, samo simptom nečeg važnijeg.

„Ova gradska vlast predstavlja kontinuitet politike nesposobnosti i nekompetentnosti za upravljanje velikim gradom kao što je Beograd, ma koliko se novi tim trudio da nas ubedi u suprotno. Rešavanje pitanja odvoda kišnice je mnogo kompleksnije od pristupa „pred kamerama sjajno“ a kada se isključe – neka se snađe ko kako može“, navodi SSP.

***

BONUS VIDEO: Potop posle kiše u Beogradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar