Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je da Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd hitno sprovede tehnički pregled svih vozila javnog prevoza u najkraćem roku jer je kako su naveli, nedopustivo da Beograđani strepe od toga da li će vozilo u kojem se voze izazvati udes ili se zapaliti.

Iz beogradskog odbora SSP su naveli da je tokom prošle godine, GSP „napustilo 114 zaposlenih, najviše sa poslova u održavanju voznog parka“ kao i da investicije u postojeća vozila „nisu dovoljne, jer je loša uprava uspela da od GSP napravi nelikvidno preduzeće koje godinama dobija subvencije iz beogradskog budžeta“.

„GSP preostale zaposlene primorava da rade u nekoliko smena u toku jednog dana. Zaposleni nemaju uslove za rad, rezervne delove, alate prilagođavaju sami, a ako se pobune i javno obelodane uslove plaše se da će da izgube posao jer Pravilnikom koji je usvojio Grad, zaposleni mogu davati informacije o GSP samo ako prethodno dobiju saglasnost poslodavca“, piše u saopštenju SSP.

Ocenili su da je neophodno uvesti kriznu profesionalnu upravu u to preduzeće „sa jasnim zadacima i ciljevima, sprovesti hitnu finansijsku i kadrovsku konsolidaciju i ukinuti javno-privatno partnerstvo za gas“.

„Potrebno je kupovina kvalitetnih vozila u otvorenim procesima, revizija ugovora o javnom prevozu sa privatnim prevoznicima i svih višemilionskih ugovora sa dobavljačima“, naveli su iz SSP.

BONUS VIDEO: Sudar autobusa i motocikla u Nemanjinoj 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare