Foto: SSP/Jovan Marković

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da su njihovi članovi u Sečnju, samo nekoliko dana nakon osnivanja opštinskog odbora, danas dobili pozive za informativni razgovor u policiji. Stranka zahteva da se hitno prekine taj, kako navodi, montirani politički proces.

Stranka navodi da su samo nekoliko dana nakon osnivanja Opštinskog odbora u Sečnju i nekoliko nedelja nakon što je Srpska napredna stranka izgubila na izborima za Savet mesnih zajednica u toj opštini, počela hapšenja.

„Članovi najjače opozicione stranke u Srbiji Dragan Marić, Vuk Samardžić, Novak Milošević, Dimitrije Milošević i Dušan Miloševića dobili su danas pozive za informativni razgovor. Dragana Marića i Novaka Miloševića su odmah nakon uručenja poziva opkolili policajci i priveli ih službenim automobilima kao da su najgori kriminalci. I sve to jer policija istražuje ko je na seoskoj slavi razvio transparent na kome je pisalo ‘Vučiću lopove’ i skandirao ‘Vučiću pederu'“, navodi SSP u saopštenju.

Iz SSP poručuju da će “ izvršioci odgovarati u skladu sa zakonom zato što maltretiraju, umesto da štite ljude, a nalogodavcima da je sloboda blizu i da njen dolazak ne mogu zaustaviti pojačanom represijom i zloupotrebom policije“.

Režim koji je u panici zbog očiglednog gubitka poverenja građana pokušava, kako navode, da zastraši sve one koji više neće da ćute i koji se bore protiv ove nesposobne, bahate i kriminalizovane vlasti, a policija na taj način krši osnovna ljudska prava građana sa namerom da ih spreči da se politički organizuju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare