sbb telekom
Foto: Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da je gradska vlast u Beogradu, "kako bi obezbedila dovoljan broj takozvanih sigurnih glasova" na predstojećim izborima, počela sa pritiscima, ucenama i pretnjama na radnike u komunalnim preduzećima.

SSP je u saopštenju dodala da je gradska vlast to radila pred svake ranije izbore, te navela da su „ponovo na udaru najviše radnici angažovani na privremeno povremenim poslovima i na ugovorima na određeno“, jer je njih „najlakše uceniti ili podmititi lažnim obećanjima“.

Ta stranka je ocenila i da je to „još jedan dokaz da vlast na sve moguće načine pokušava da sačuva svoje pozicije koje su žestoko uzdrmane“.

„Ovoga puta su dosta poranili sa ovim kriminalnim aktivnostima svesni da im ni mađioničarski štap ne može pomoći da dobiju izbore“, naveo je beogradski odbor te stranke.

U saopštenju je navedeno da „u Gradskoj čistoći svaki upravnik pogona mora da obezbedi najmanje 1.000 glasova kako bi sačuvao svoju poziciju“ i da „potpisnici piramidalno moraju da pritiskaju ostale zaposlene, ali i prijatelje“.

SSP je navela da je posao obezbeđivanja sigurnih glasova poveren savetnicima direktora Nikolini Janjošević, koja je po navodima u saopštenju postavljena da u Gradskoj čistoći štiti interese Srpske napredne stranke, i Draganu Ignjatoviću.

U saopštenju, SSP je pozvala zaposlene u gradskim komunalnim preduzećima „da popišu sve one koji im prete, ucenjuju ih i maltretiraju“, da bi, kako je ukazano, posle izbora mogli da budu „pozvani na odgovornost, u skladu sa zakonom“.

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar