Foto: Promo

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da je formirala advokatski tim za odbranu ljudskih prava tokom vanrednog stanja, koji će će pružati pravnu zaštitu svim građanima uhapšenim i krivično gonjenim protivno Ustavu i krivičnom zakonodavstvu.

Advokatski tim će pružati zaštitu na potpuno nestranačkoj osnovi – svakome kome je potrebna i opravdana bez obzira na starost, pol, nacionalnu, versku, političku ili drugu orijentaciju.

Koordinator tima Vladimir Todorić ukazao je da je poslednjih dana na delu očigledan pokušaj vlasti da zloupotrebi pandemiju, kako bi se obračunala sa „kritikom njene nesposobnosti da zaštiti zdravstvene radnike i građane“.

„To se čini prebacivanjem odgovornosti na građane, iako oni potpuno poštuju mere zaštite uprkos nestašici zaštitnih sredstava, i ućutkivanjem ono malo nezavisnih medija koji su preostali u Srbiji“, istakao je Todorić.

Građani kojima treba pravna pomoć se mogu javiti tokom celog dana na telefon 063.323.825 ili na mejl [email protected], a pravna zaštita se neće pružati u slučajevima namernog i neopravdanog kršenja propisa i mera Vlade za suzbijanje koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram