Foto: Medija Centar Beograd

Predsednica Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović upitala je danas ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lagao kada je otvorio železničku stanicu Beograd centar 2016. godine.

Momirović je u subotu tokom obilaska gradilišta u Prokopu izjavio da će radovi na toj stanici, koja bi trebalo da zameni staru Glavnu železničku stanicu, biti završeni za oko tri godine.
„Kada kažete da planirate da Glavna železnička stanica bude završena za tri godine, da li to znači da je Aleksandar Vučić lagao javnost kada je svečano otvorio tu istu stanicu u januaru 2016. i rekao da će svi radovi biti završeni 2018. godine“, navela je Popović u saopštenju.

Upitala je Momirovića i da li ga građani Beograda ne interesuju, „jer najmanje pet godina neće imati Glavnu železničku stanicu“ i da li je reč o „obmani“, jer je budžetom grada Beograda predviđeno da izgradnja pristupnih saobraćajnica za tu stanicu počne tek 2023. godine.

„Jasno je da je odgovor na sva pitanja potvrdan, da su sve navedene tvrdnje tačne i zato ćemo Beograđanima vratiti Glavnu železničku stanicu na Savskom trgu, odmah nakon pobede na predstojećim beogradskim izborima“, najavila je Popović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare