Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na zvaničnom sajtu američke kompanije "Behtel" (Bechtel) osvanuo je konkurs za poslove u Srbiji od kojih su četiri direktno vezana za projekat "Jadar" i Rio Tinto, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Loznica.

Behtel je, kako se navodi u saopštenju SSP-a, oglasio pozicije za menadžera za ugovore i nabavke, procesnog inženjera i koordinatora za bezbednost u dizajnu, lidera rizika projekta i menadžera rudnika.

S tim u vezi i u skladu sa Arhuskom konvencijom i zakonskim obavezama lokalne samouprave, koje se odnose na pravo građana na slobodan pristup ekološkim informacijama, GrO SSP Loznica zahteva od gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića da odgovori na sledeća pitanja:

Pročitajte još...

Da li je projekat „Jadar“ ukinut i da li je stavljena tačka na Rio Tinto u Srbiji kako to tvrde predsednik i premijerka?

Ako jeste, zbog čega kompanija „Behtel“ angažuje ljude da pomažu Rio Tintu u upravljanju projektom „Jadar“?

Kakva je uloga kompanije „Behtel“ tj. da li je ona strateški partner, koordinator u upravljanju projektom iskopavanja litijuma ili nešto treće?

Da li uređenje korita reke Korenite i geofiziološka istraživanja uz reku Drinu, a u vezi sa proširenjem kapaciteta vodovoda, služe isključivo dobrobiti građana ili imaju neke veze i sa oživljavanjem projekta „Jadar“?

Da li će odbornici gradske Skupštine, po nečijem nalogu, ponovo morati da usvajaju nov prostorni plan posebne namene?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare