Miroslav Aleksić Foto:N1

Stranka slobode i pravde, reagujući na navode potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića u emisiji Pressing, saopštila je da je on izneo neistine kad je u pitanju Nikola Jovanović i njegov odlazak iz te stranke, dodajući i da nemaju nikakvu informaciju o radu odbora Narodne stranke u Smederevskoj Palanci, niti bilo kakav kontakt sa članovima tog odbora, o čemu je Aleksić govorio.

Na pitanje da li će Nikola Jovanović, donedavni član Narodne stranke i važeći predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, biti „kamen spoticanja“ u saradnji Narodne stranke i SSP-a, Aleksić je u Pressingu rekao: „Slagao bih kad bih rekao da slučaj s Jovanovićem nije uzdmao naš odnos. Ako imate višeg funkcionera Narodne stranke koji duži vremenski period, da ne kažem godina, radi na prelasku u neku drugu organizaciju, konkretno u SSP… On je taj koji je i radio na tome da i druge odvede u SSP, sprovodio tu akciju, a radi se o odboru u Smederevskoj Palanci… To je tako, ali to ne znači da ne možemo da sarađujemo sa SSP u budućnosti“.

Stranka slobode i pravde postoji svega 17 meseci, tako da Nikola Jovanović, sve i da je hteo, nije mogao godinama da radi na prelasku u našu stranku, kako je to izjavio gospodin Aleksić, poručuju iz SSP. „Drugo, gospodin Jovanović je odlučio da napusti Narodnu stranku posle njene odluke da izađe iz zajedničke odborničke grupe u Skupštini Beograda, čime je Narodna stranka ugrozila jedinstvo opozicije“, navedeno je u saopštenju.

Stranka slobode i pravde je navela, reagujući na Aleksićeve navode, da nema nikakvu informaciju o radu odbora Narodne stranke u Smederevskoj Palanci, niti bilo kakav kontakt sa članovima tog odbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar