Aleksandar Šešelj Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da insistira na razdvajanju parlamentarnih izbora od predsedničkih i beogradskih izbora.

„Razdvajanje parlamentarnih od predsedničkih i izbora za Skupštinu Grada Beograda je neophodno da bi se sprečilo da parlamentarni izbori budu u senci predsedničkih, koji se kao i beogradski moraju održati do aprila 2022. godine“, naglasila je SRS.

Kako su radikali naveli, „naredni parlamentarni izbori moraju biti čisti kao suza, da se ne bi ponovila iskustva sa prethodnih izbora koji su rezultirali jednopartijskim sazivom Narodne skupštine, što je loše i za vlast i za opoziciju, a loše je i za državu i za parlamentarnu demokratiju“.

„Srpski radikali insistiraju na održavanju prevremenih parlamentarnih izbora do kraja ove godine, a idealan datum bio bi 19. decembar, kako bi se sve izborne radnje, računajući i žalbeni postupak, mogle završiti do kraja godine“, poručila je SRS.

Radikali su podsetili da je predsednik države Aleksandar Vučić nedelju dana pre izbora aktuelne Vlade najavio da će ona imati ograničen mandat i faktički najavio prevremene parlamentarne izbore.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar