Goran Rakic i Srpska lista
Goran Rakić i Srpska lista Foto:N1

Predstavnici Srpske liste održali su konferenciju za medije, samo dan nakon razgovora sa srpskim predsednikom o nedavnim sastancima u Briselu. Uprkos jučerašnjoj najavi Aleksandra Vučića da će čelnici ove stranke "govoriti svaki dan za sve medije", poziv za konferenciju stigao je samo nekolicini odabranih medija, ali ne i KoSSevu, Kontakt Plus Radiju, Radiju Mitrovica Sever, Radio Goraždevcu, RTV Kimu...

„Nisam portparol Srpske liste, morate njih da pitate da li hoće da vam se obrate ili neće, ali sam siguran da hoće. Ne vidim razloga zašto ne bi, oni će biti sa svojim narodom u danima i nedeljama koje su pred nama i govoriće svaki dan za sve medije, ne vidim zašto ne bi“, izjavio je juče predsednik Srbije na konferenciji.

Konferenciju je održao tri dana nakon najnovijih razgovora u Briselu, koji nisu doveli do dogovora, ali i svega sat vremena nakon što je u Palati Srbije okupio predstavnike Srba sa Kosova, odnosno čelnike Srpske liste, predsednike opština, privremenih organa, načelnike okruga, direktore zdravstvenih institucija. Predstavnici Srpske liste se tada nisu obratili medijima, a od izbijanja najnovije krize takođe nisu bili dostupni za novinarska pitanja, kao što se i nisu obraćali medijima, osim onim retkim u Beogradu.

Oni su danas održali konferenciju za štampu u severnom delu Mitrovice, a uprkos najavi predsednika Srbije o tome da će se Srpska lista obratiti „svim medijima“, to se nije dogodilo, piše KoSSev.

Kao i za prethodne konferencije i druge događaje koje organizuje ova stranka, KoSSev-u ni danas nije dostavljen poziv za konferenciju. Prema saznanjima KoSSeva, više drugih lokalnih medija sa severa Kosova, kao i na centralnom Kosovu, takođe nisu dobili poziv za konferenciju.

Sa druge strane, na snimcima sa konferencije vidi se mikrofon portala Kosovo Online i još dva mikrofona sa crvenim sunđerom.

„Izabranim“ medijima, među kojima je, kako saznaje KoSSev, pored Kosovo Online bio i TV Most, ali, kako se pretpostavlja i Tanjug, koji je objavio svoj snimak, obratio se predsednik Srpske liste, Goran Rakić, iza kojeg su stajali gradonačelnici opština na severu Kosova uz poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu, Igora Simića.

BONUS VIDEO: Vučić na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare