Foto: Nova.rs

Milija Biševac iz Građanske inicijative Zubin Potok koji je bio u grupi građana koja je u petak pokušala da se suprotstavi policiji, rekao je za Nova.rs da je dužnost Srpske liste bila da tog dana budu sa narodom i da je opravdanje Gorana Rakića, presmešno.

„Znali su da će se to dogoditi u petak, jer su novi gradonačelnici dan pre položili zakletvu“, kaže Biševac.

Foto: Nova.rs

Nakon izjave Gorana Rakića da se nisu vratili na sever kada se policija sukobila sa građanima jer su mislili da će KFOR da to spreči, počele su da stižu reakcije.

Jer, prema rečima Biševca, upravo je Srpska lista svojom lošom politikom poslednjih godina, dovela u ovo stanje.

„Njihova odgovornost je bila da juče budu sa svojim narodom. Da pokažemo jedinstvo tako što će da stanu ispred naroda koji se okupio kako bi sprečili ulazak novih gradonačelnika“, kazao je Biševac.

Foto: Nova.rs

Biševac kaže da je Srpska lista želela da pobegne od odgovornosti.

„Otišli su u Beograd pod izgovorom da idu na miting, iako su znali da su samo dan pre toga novi gradonačelnici položili zakletve. Kao i da su planirali da ulazak u institucije Privremenih organa. Predsednik Vučić je i najavljivao da će se to dogoditi 26. maja. Ne postoji nikakav izgovor da je KFOR mogao da nas zaštiti“, priča Milija Biševac.

U Zubinom Potoku je u petak došlo do sukoba sa policijom. Bačena je velika količina suzavaca. A dan nakon toga veliki broj policijaca sa dugim cevima i oklopnim vozilima dežura ispred i u zgradi opštinske uprave.

„Reč je o nasilnom upadu specijalnih jedinica Kosovske policije u zgradu opštine u Zubinom Potoku, i uvođenja novog gradonačelnika koji je dobio 190 glasova na nizborima. To predstavlja kršenje demokratije i svih ljudskih prava“, rekao je naš sagovornik.

Bonus video: Ko posle ovoga poveruje u Vučićevu ostavku, nek digne dva prsta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar