Goran Rakić, Milan Radoičić i Dalibor Jevtić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Srpska lista je saopštila da će bojkotovati lokalne izbore na severu Kosova i Metohije, koje je ranije najavila Vjosa Osmani.

„Imajući u vidu odluku Prištine o održavanju vanrednih lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije, želimo da obavestimo javnost da Srpska lista neće uzeti učešće na ovim izborima, kao ni građani koji podržavaju našu stranku, a kojih je preko 95 odsto na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da vanredni izbori za četiri srpske opštine na severu, bez Srba i srpskog naroda, nemaju nikakvog smisla i kao takvi su osuđeni na propast, saopšteno je iz tog tela Vlade Srbije.

Pročitajte još...

„Jednostranom odlukom o održavanju nekakvih vanrednih izbora i to uoči velike slave Svetog Nikole, vlasti u Prištini nastavljaju da nad Srbima sprovode pravno i institucionalno nasilje, kršeći između ostalog i tačku 11 Briselskog sporazuma“, upozorio je Petković u pisanoj izjavi.

Prema njegovom mišljenju, reč je o novom pokušaju Prištine da okupira sever Kosova, „a sve skrivajući se iza nekakvih izbornih procesa u trenutku kada svojim jednostranim i protivpravnim akcijama Aljbin Kurti, Vjosa Osmani i njhovi posilni dodatno podižu tenzije na terenu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar