Boško Šindić Foto:SRCE Srbija Centar /Promo

Vlada Srbije donela je odluku da formira Privremeni organ u Beogradu na osnovu rezultata izbora iz 2022. godine iako je na osnovu zakona jasno da privremeni organ treba da bude formiran na osnovu rezultata prethodnih izbora – decembra 2023, navodi se u saopštenju stranke Srbija centar.

„Uprkos izbornoj krađi i dovođenju birača jasno je da je režim SNS-a izgubio izbore u Beogradu. Ovakvom odlukom režim želi da po svaku cenu zadrži kontrolu i upravljanje gradom. Ponašaju se kao da prethodnih izbora nije ni bilo i na taj način pokušavaju da prikriju brutalnu krađu koja se odigrala. Na osnovu informacija sa terena jasno je da se predstavnici režima pripremaju za novu krađu i ponovo prijavljuju birače iz drugih gradova na adrese u Beogradu. Svesni su da je to jedini način da se održe na vlasti i da ih građani Beograda ne žele“ navodi se u saopštenju.

Zbog svega navedenog zahtevaju zvanično tumačenje odluke Vlade od strane nadležnog ministarstva.

„Predstavnicima režima poručujemo da ne postoji mehanizam koji će ih na silu održati na vlasti u Beogradu. Svaki pokušaj suprotstavljanja volji ogromne većine može biti kratkoročan i osuđen je na propast. Promene su počele i to je sada nezaustavljiv proces“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar