Foto:Zoran Lončarević

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović danas je na svom Fejsbuk nalogu ( Leja Keler ) komentarisala paljenje diplome profesorke srpskog jezika iz Novog Sada Ene Nedić, uz poruku svojim pratiocima da se "malo priberu i da ne ugaze u baš svaki izmet na drumu".

Srbljanović je u svom komentaru navela da je „žena koja je spalila ‘diplome’ ispred skupštine, u ime protesta protiv obrazovnog sistema Srbije, studirala skoro sedam godina i završila fakultet sa prosekom 7.7.

„A među ‘diplomama’ koje je spalila su i ‘Pohvala na literarnom konkursu Mesec knjige’ i ‘Zahvalnica za doprinos u organizaciji turnira u basketu Kralj Petar I oslobodilac’. Takođe je aktivistkinja i članica Pokreta obnove kraljevine Srbije ‘iz ubedjenja’, paravan stranke za presipanje glasova u ime SNS-a, a bila je fiktivno zaposlena 2 godine u ‘Pozorištu mladih’ u Novom Sadu, u koje, po sopstvenim rečima, za to vreme nikada nije ni ušla. Za tu platu iz državnog budžeta, radila je u Call centru i botovala po nalogu u korist SNS-a. Osim toga, privatno se bavi i rasturanjem lažnih vesti protiv migranata, koje dovode do sve češćih napada na njih, kao i teorijama zavere o Bil Gejts-Marina Abramović-pečena deca-5g smera, u kojima je uspela i da ocrni čak i Biljanu Đurđević, našu veliku slikarku, kao saradnicu pedofilskog satanističkog ringa. Jedino što joj se verovatno desilo je seksualno uznemiravanje od strane nadređenog, i zbog toga taj napasnik mora da odgovara, posebno zbog toga što je dobila otkaz na (fiktivnom) radnom mestu, jer mu je pružila otpor. Tek nakon toga, ova žena odlučuje da uđe u protest protiv Dačićevog lošeg engleskog, protiv toga što Vulin nije ‘častan srpski vojnik’ i toga što Mali ima falsifikovan doktorat. Pa spalila zahvalnicu za turnir u mini-basketu. Žena ima 36 godina i nije nikakvo dete.
Ajde, malo se priberite i nemoj da ugazite u baš svaki izmet na drumu“, napisala je Srbljanović.

Žena koja je spalila "diplome" ispred skupštine, u ime protesta protiv obrazovnog sistema Srbije, studirala je skoro…

Posted by Леја Келер on Среда, 13. мај 2020.

Podsećamo na to da je sinoć ispred Narodne skupštine Ena Nedić u znak protesta spalila svoju fakultetsku diplomu uz poruku da je obesmišljena jer mladi i školovani ljudi nemaju perspektivu u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare