Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom dogovorio da stručnjaci te zemlje pomognu Srbiji u izgradnji postrojenja za proizvodnju vakcina, saopštio je njegov kabinet.

„Srbija će, kako je Vučić naveo, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine“, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da je Vučić zamolio svog ruskog kolegu Vladimira Putina da pomogne da Srbija što pre dobije dodatne količine ruske vakcine „Sputnjik V“.

Vučić i Putin su u telefonskom razgovoru ocenili da „prijateljstvo Srbije i Rusije niko ne može da sruši“ i da su odnosi dve zemalje stabilni i idu uzlaznom linijom.

Vučić je zahvalio Putinu za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i za „aktivnu podršku po pitanju Kosova i Metohije“.

„Rusija razume naše napore da obezbedimo mir i stabilnost u regionu i spremnost Srbije za dijalog i kompromis kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja“, rekao je Vučić a navodi se u saopštenju.

Uz ocenu da su mogućnosti za ekonomsku saradnju Srbije i Rusije mnogo veće od iskorišćenih, Vučić je ukazao da posebnu pažnju treba usmeriti na povećanje robne razmene, završetak tekućih i pokretanje novih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata i dalje jačanje saradnje u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, kao i vojno-tehničke saradnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare