Foto: Narodni pokret Srbije

Dosadašnji poslanik Ekološkog ustanka, a sada kandidat koalicije "Srbija protiv nasilja" za novi poslanički mandat u Narodnoj skupštini Srbije, Aleksandar Jovanović Ćuta sa koalicionim partnerima je posetio Gračanicu, a potom i Kosovsku Mitrovicu gde su položili venac na mestu ubistva Olivera Ivanovića.

Uz Jovanovića, u delegaciji su bili i Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Žarko Ristić, Bora Novaković, Slavica Radovanović, kao i bratanac pokojnog Olivera Ivanovića, Aleksandar Ivanović. Oni su na mestu ubistva Olivera Ivanovića položili venac na spomen ploči koja je tu postavljena.

„U ovoj zemlji kada kažeš ono što misliš, platiš glavom. U ovoj zemlji kada si novinar i kada takođe radiš samo svoj posao, zapale ti kuću. Svaki dan koji je protekao da na znamo ko je izvršio ovaj zločin je novo ubistvo Olivera Ivanovića“, kazao je Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Samo je pitanje ko je od nas koji slobodno govore sledeći Oliver Ivanović“, kazao je Ćuta, prenosi KoSSev.

On je kazao da zemlja u kojoj živimo nije ni Srbija, ni Kosovo ni Metohija, već da tu vladaju pravila Kolumbije.

„To su oni koji vladaju i Kosovom i Srbijom“, poručio je Ćuta.

Poručio je da dolazi vreme kada će ubice „sigurno odgovarati“.

„Ne postoji način da se to ne desi. Zato smo ovde. Da se konačno sazna istina ko je ubio ovog čoveka“, istakao je.

Pozvavši da na izborima 17. decembra građani zaokruže 7 i tako podrže listu „Srbija protiv nasilja“, poslanici su naglasili da bi to građani najpre trebalo da učine zbog borbe za Srbiju i za pravdu, bez nasilja.

Upravo će pronalazak ubica, organizatora, svih učesnika i naručilaca političkog ubistva Olivera Ivanovića biti jedna od prioritetnih stvari ukoliko ova lista bude osvojila glasove, obećali su predstavnici „Srbija protiv nasilja“ na mestu ubistva Olivera Ivanovića.

„Neka mu je večna slava i hvala za hrabrost i za sve ono što je govorio i radio i davao podršku onima koji su uplašeni, onima koje i dan danas guraju u autobuse i prete da će dobiti otkaz“, poručio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Za razliku od juna meseca kada su boravili u Zvečanu, gde su pojedini građani negodovali zbog njihovog dolaska, ovaj događaj je protekao mirno.

***
BONUS VIDEO – Tribina Proglasa u Kraljevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar