Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra ide u službenu posetu Bosni i Hercegovini. Kako prenosi Avaz.ba, tom prilikom će doneti 5.000 vakcina kao donaciju Srbije BiH.

Oni bi, kako se navodi, trebalo da se sastane sa sva tri člana Predsedništva BiH.
Vučić je za Avaz.ba izjavio da sutra donosi 5.000 vakcina.

„Nije važno ko je nabavio vakcine, zato što je to važno za zdravlje građana. Mislim da to može da pomogne u Bosni i Hercegovini svim lekarima pre svega, koji rade u crvenoj zoni i nekim starijim ljudima. Donosimo sutra 5.000 doza vakcina. Znači, ukupno 10.000 doza AstraZenece vakcina“, rekao je Vučić za Avaz.ba.

On je naveo i da će doći samo na Sarajevski aerodrom i vakcine predati domaćinima, Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku DŽaferoviću.

„Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više. Jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lepo je što se svima drugima zahvaljujemo, koji nam neretko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi“, rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare