Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Srbija 21 odbacuje sve neosnovane optužbe da ima bilo kakve veze sa sukobima frakcija u Demokratskoj stranci. U tim sukobima ne učestvujemo i nismo zainteresovani za njihov ishod", saopšteno je iz Srbije 21.

„Nije nam jasno zašto su pojedinci u DS, a posebno predsednik DS Zoran Lutovac, do te mere opsednuti Srbijom 21 i zašto agresiju iskaljuju na nama“, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali sve u DS-u i „oko nje da prestanu da u nama traže opravdanje i da ih uvlače u svoje ratove u bilo kome kontekstu“.

„Žao nam je zbog događaja u DS, zato što poštujemo ogromnu tradiciju i značaj koji je ta stranka imala za demokratsku, građansku, evropsku i modernizatorsku politiku u Srbiji. Još više nam je žao zbog onoga što je proces dezintegracije i stalnih sukoba u toj stranci učinio stotinama hiljada demokrata širom Srbije“, kažu u Srbiji 21.

Kako dodaju, sa sadašnjom politikom DS se ne slažemo, ali „DS ne napadaju i neće je napadati“.

„Srbija 21, kao i Ujedinjena demokratska Srbija, imaju svoju politiku i potpuno smo fokusirani na kampanju za izbore 21. juna. Nijedan sekund svog vremena ne posvećujemo sukobima frakcija u DS, niti ćemo više odgovarati na napade. Ovim Srbija 21 prekida svaku vrstu polemike sa bilo kim u Demokratskoj stranci. Želimo joj puno sreće i uspeha“, piše u saopštenju Srbije 21.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare