Podeli
Donald Trump
Donald Tramp Foto:EPA-EFE/TASOS KATOPODIS

Izborna kampanja predsednika SAD Donalda Trampa predstavila je 13 novih koalicija podrške da pokaže, kako su naveli, da Tramp pruža uspeh svim Amerikancima bez obzira na poreklo, a medju njima su Srbi i Albanci, prenosi list Njujork tajms.

To je bila reakcija Trampovog izbornog štaba posle održane virtuelne konvencije Demokrata u kojoj nije prikazan diverzitet stranke nego je samo predstavljen njen program, prenosi list.

Medju novim grupama podrške Trampu uključene su izmedju ostalog koalicije Amerikanaca albanskog i ukrajinskog porekla, na spisku su i “Srpski Amerikanci za Trampa”, kao i Asirijci, nemački, italjianski i poljski Amerikanci za Trampa.

Na spisku su i kako izgleda i grupa LGBTQ, “Tramp Prajd”, kao i grupe kamiondžija, vlasnika oružja, vatrogasaca i medicinskih radnika za Trampa.

“Oni će ujediniti različite grupe Amerikanaca oko kampanje za reizbor predsednika Trampa u borbi protiv socijalističkog programa Džoa Bajdena”, navela je u saopštenju Ešli Hajek, direktorka za koalicije u Trampovoj kampanji.

“Širom Amerike različite grupe se udružuju da podrže predsednika Trampa i njegovo obećanje za osnaženje, ličnu slobodu i američki san”, piše u saopštenju.

Republikanska konvencija na kojoj će zvanično biti prihvaćen Tramp kao njihov predsednički kandidat za izbore 2020. održava se od sutra, 24. avgusta do 27. avgusta.

Komentari

Vaš komentar