Tokom izborne kampanje Socijalistička partija Srbije bila je često na meti kritika koalicionog partnera Srpske napredne stranke, ali nakon izbora čini se da je SPS krenuo u ofanzivu i napad na funkcionere SNS. Prvi na udaru našao se Branislav Malović, član Predsedništva SNS i Izvršnog odbora Er Srbije.

Posle žestoke defanzive u toku izborne kampanje, davanja ruke na panj, zaklinjanja na vernost Aleksandru Vučiću, socijalisti su, po svemu sudeći, prešli u ofanzivu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na zvaničnom Instagram nalogu Socijalističke partije Srbije osvanuo je snimak u kom je glavni akter član predsedništva SNS Branislav Malović.

Foto: Instagram/socijalisti

Zašto baš on?

Malović je, naime, tokom kampanje za decembarske izbore, ali i posle njih, vodio pravu malu kampanju protiv socijalista, a naročito protiv njihog lidera Ivice Dačića.

Socijalisti na ove provokacije tad nisu reagovali.

Sad kad su izbori završeni, pozabavili su se njegovim likom i delom u jednom vrlo sadržajnom video snimku.

Socijalisti su izdvojili seriju fotografija koje su se mogle naći na Malovićevom Instagram profilu. Volšebno, te fotografije i snimci su s njegovog naloga naknadno nestali.

Ali, SPS pamti i arhivira.

Na jednom mestu sabrali su sve fotografije i snimke koje je Malović kačio na društvenim mrežama, uz pesme koje su, po svemu sudeći, imale poruku. 

Među fotografijama može se naći slika Vladimira Zagrađanina uz numeru „Ja sam čovek s koferom u ruci“. Na ovaj način, Malović je aludirao na aferu „Kofer“ u čijem središtu se Zagrađanin našao.

Tu je i fotografija Ivice Dačića i siluete Aleksandra Vučića, uz numeru „Gde god pođem, tebi idem“, ali i njihova zajednička postizborna slika iz Beograda na vodi, dok se u pozadini čuje pesma „Boliš i ne prolaziš“.

Ispod snimka, socijalisti su ostavili i komentar.

„Visoki funkcioner SNS, Branislav Malović, baš korektan i profesionalan odnos prema nama kao koalicionim partnerima“, piše u opisu ispod snimka na društvenoj mreži Instagram.

Ko je Branislav Malović?

Iako se Malović čini kao „bočni igrač“ među naprednjacima, on važi za sivu eminenciju i jednog od važnih operativaca SNS. Ključnu ulogu on ima i u Er Srbiji gde je član Izvršnog odbora ali i izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama.

Branislav Malović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Takođe, njegov stariji brat Branko Malović pominje se kao glavni operativac u Vojvodini. Kako se ranije pisalo, Malović nikad nije bio u zakondavnoj, niti u izvršnoj vlasti, njegovog potpisa nema nigde u javnim dokumentima, ali je faktički on pravi gradonačelnik svih gradova i opština južnog Banata (Pančeva, Vršca, Kovina, Bele Crkve, Alibunara, Kovačice, Plandišta, Opova).

„Pred njim stoje mirno svi gradonačelnici, predsednici opština, članovi veća“, pisao je o Maloviću list Danas.

BONUS VIDEO: Boban Stojanović o Dačićevoj ostavci

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare