Dušan Nikezić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić pozvao da je danas ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da prestane da zadužuje Srbiju "milijardama evra" prilikom sprovođenja infrastrukturnih projekata, a čime se, kako je ocenio, samo razvijaju kineska, turska i azerbejdžanska privreda.

„Vi ste juče posetili gradilište turske firme Tašjapi na rekonstrukciji lokalnog puta Novi Pazar – Tutin i poslali poruku svim srpskim građevinskim firmama da za njih više nema posla ni na rekonstrukcijama lokalnih puteva“, kazao je Nikezić u pisanoj izjavi.

Naglasio je da je Momirović prilikom te posete najavio da će se u Novom Pazaru graditi kanalizaciona mreža, za koju je angažovana firma iz Kine za 3,2 milijarde evra.

„Možda turski, kineski ili azerbejdžanski ministar građevinarstva može izjaviti da ‘ne gase mašine i rade danonoćno’ na gradilištima u Srbiji, ali vi sigurno ne. Naše građevinske firme više i ne pale mašine jer nemaju posla u Srbiji, pošto ste sve velike građevinske projekte bez tendera dali strancima“, naglasio je Nikezić.

On je ocenio da je Momirović poručio srpskim građevincima da više ne znaju ni kanalizaciju da iskopaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar