Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U porti crkve u Zablaću, nedaleko od Čačka, danas su birači aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića pohrlili da potpišu listu za njegovu kandidaturu kako bi bio ponovo izabran za šefa države. Žitelji, koji su porotiv njegove politike su, u šali komentarisali, da će "glasovi biti osveštani i vredeće više najmanje deset glasova".

Prema rečima Pavla Jelesijevića, građanskog aktiviste iz Čačka, ovo je nečuveno.

PROČITAJTE JOŠ

„Taman kad čovek pomisli da od odlazeće garniture vlasti ništa ne može da ga iznenadi desi se ovo. U porti crkve u Zablaću kod Čačka SNS je ogranizovao potpise podrške Aleksandru Vučiću za predsedničke izbore. Kao da nije dovoljno što za podršku dajete ličnu kartu i potpis, SNS se potrudio da ponizi i građane, i crkvu tako što je to organizovao pored kandila, oltara i ikona. Ne znam tačno čime je Vučić zaslužio da mu se ovozemaljska podrška pruža u duhovnim odajama, ali on sigurno nije svetac, a nije ni previše religiozan. Izgleda da je poruka koju SNS ovim činom želi da pošalje je da su jači od Boga. Baš tužno i jadno, pa čak i za njih. Ali od stranke koja je iznedrila razne Kebare, Langure, Vuline i čiji je idejni otac Šešelj, više se ne može ni očekivati“, istakao je za Nova.rs Jelesijević.

Potpredsednica Narodne stranke u Čačku, Violeta Marković navodi za Nova.rs da je ovo huljenje Boga.

Violeta Marković Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Za deset godina ove vlasti svega smo se nagledali, pa i ovako nešto više ne iznenadjuje. Uprkos činjenici da patrijarh srpski Porfirije pokušava da sveštena lica drži van politike, a time i crkvu, SNS je poznat po tome da mu nista nije sveto, osim njima „Svetog Vučića“. Dovesti opštinske overivače i notare u portu zablaćke crkve govori o tome koliko poštuju pravoslavlje i ovu zajednicu u narodu sa bogom“, kaže Marković.

Prema njenim rečima pokazuju i to koliko poštuju srpski narod. „Govori o moralu onih koji su ovo uradili. Zapravo o svemu osim o poštenju, hrabrosti, dostojanstvu i iskrenosti.

Danas je SNS prikupljao potpise podrške svom kandidatiu za predsednika i od toga napravio jos jednu farsu“, ocenila ne ona. Kako bi pokazali navodnu nadmoć, pozivali su ljude, dovozili, prisiljavali, potsecali one „nevoljne“ da potpisu „ko im je hleb dao“, za svoje interese otvaraju i koriste porte crkve, istakla je.

„No, 3. aprila, olovka može da se zaustavi i ponižavanje i primoravanje, jer iza paravana narod je vlasnik svog glasa i on sudi i presudjuje. A od suda građana se ne moze pobeći“, zaključila je Marković.

***

BONUS VIDEO: Čačanski srednjoškolci protiv Rio Tinta

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare