Dragan Šormaz Foto: N1

Poslanik SNS Dragan Šormaz izjavio je za N1 da SPS treba da bude u opoziciji, te da je krajnje nezadovoljan radom ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra ekologije Gorana Trivana.

Šormaz je ponovio svoj stav da ne bi voleo nastavak saradnje sa Socijalističkom partijom Srbije, jer smatra da SNS ne treba da snosi odgovornost za loš rad socijalista u Vladi.

„Zašto da delimo odgovornost sa onima koji nisu dobili poverenje građana? Oni treba da budu u opoziciji (…) Ja sam krajnje nezadovoljan radom ministra ekologije ili ministra spoljnih poslova. Zašto bih ja za ta dva ministra bio odgovoran ako ne znaju da rade svoj posao“, rekao je on za N1.

Na pitanje ima li u Vladi mesta za SPAS Aleksandra Šapića, Šormaz je rekao da je Šapićev interes verovatno da uđe u Vladu, ali da to ne znači da je naprednjacima potreban.

Upitan ima li ministra iz SNS-a čijim je radom nezadovoljan, Šormaz je rekao da nema i istakao da na primer poljoprivrednici sa kojima je razgovarao kažu da dosad nisu imali boljeg ministra od Branislava Nedimovića. Na pitanje znači li to da bi voleo da vidi Nedimovića na čelu Vlade, Šormaz je odgovorio potvrdno, ali je istakao da će o tome odlučivati stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare