Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić pitao je danas na sednici Skupštine Srbije potpredsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vulina, da li je tačno da je dok je bio direktor BIA organizovao bekstvo ruskog državaljanina iz Milana u Moskvu koji je optužen za trgovinu balističkim oružjem, krijumčarenjem ositljeve vojne opreme, tehnolgije dvostruke namene i krijumčarenjem nafte iz Venecuile za Rusiju pod sankcijama.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine pratite na našem BLOGU UŽIVO.

U uvodnom delu svog izlaganja, Aleksić se najpre osvrnuo na optužbe da opozicija odugovlači rad parlamenta, rekavši da je važno diskutovati o najvažnijem zakonu za građane Srbije.

„To je budžet, vi biste hteli da ne pričao o rebalansu i da ne pričamo o amandmanima i da nas optužite da mi odugovlačimo sednicu da se ne bi održala sednica o litijumu koju smo mi tražili. To vređa inteligenciju. Dovoljno vremena ima, u ponedeljak ćemo krenuti sa narednim zasedanjem o litijumu, u skladu sa Poslovnikom. Kad se završi, završiće se i krećemo u redovno zasedanje. Nemojte pokušavati nama da namećete da bežimo o te rasprave“, rekao je Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ....

Aleksić je podsetio na odluku Apelacionog suda koji je potvrdio zaplenu imovine Predragu Koluvije.

„Verovatno to najviše utiče i na deficit. Ne znam, ta grana industrije, kad je u pitanju proizvodnje droge, nije je ministar Mali uzeo u obzir kad je govorio o minusu…. Verovatno da to što je otkrivena ta plantaža, na kojoj je boravio i Aleksandar Vulin, utiče na prihode na budžetu i nema više tih prihoda“, rekao je Aleksić.

On se potom obratio Aleksandru Vulinu koji mu je u jednom momentu dobacivao i pitao ga da li mu se obraća.

„Je l’ se obraćate meni? Pričate sa mnom ili sami sa sobom“, pitao je Aleksić Vulina.

Zatim je intervenisala predsedavajuća Marina Raguš koja je opomenula Vulina da ne dobacuje tokom govora Aleksića.

Ubrzo je Aleksić nastavio sa svojim izlaganjem.

„Gospodine Vulin, smejete se.. Juče ste govorili o Patruševu, vašim sastancima u Moskvi, pa bih hteo da vas pitam da li je tačno da dok ste bili šef BIA, da ste zajedno sa Srđanom Lolićem, direktorom Putnik AD, koga je privatizovao jedan ruski tajkun, organizovali bekstvo ruskog državaljanina iz Milana u Moskvu. Čoveka koji optužen za trgovinu balističkim oružjem, krijumčarenjem ositljeve vojne opreme, tehnolgije dvostruke namene, krijumčarenjem nafte iz Venecuile za Rusiju pod sankcijama… Bio je u Milanu u kućnom pritvoru, kažu da je deo BIA izradila falš papire i da je sa skinutom nanogicom, preko Hrvatske i Bosne stigao za Srbije. Zatim je preko Estonije, avionom avio kompanije Pink preko Estonije odleteo za Moskvu. Kažu da je Srđan Lolić posle toga dugo bio u bekstvu sve dok se vi niste sastali sa tim istim Patruševim sreli i garantovali bezbednost u Srbiji, pa se sad on ovde slobodno kreće. Kažu da je Pinku zbog toga oduzeta kasnije dozvola za letenje“, naveo je Aleksić.

Potom je Aleksić pitao Vulina da li Mercedes BRABUS G klase, pokazujući fotografiju vozila.

„Da li je ovo vaš auto? To je auto koji košta pola miliona evra. Vama to nije problem dok govorite prosvetarima da treba da budu zadovoljni, jer im je povećana plata na 800 ili 900 evra. Vi ste došli ovde da nama držite lekcije i pričate o svemu i svačemu, osim o budžetu“, zaključio je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare