Snežana Paunović Foto: Printscreen/RTS

Zamenica šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović rekla je da potencijalni ulazak te stranke u Pokret za narod i državu ne bi ugrozio stranački identitet i dodala da se toga boje samo oni koji u taj identitet nisu sigurni.

Ona je za Politiku rekla da podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića za osnivanje tog pokreta i da se oni koji postanu deo te organizacije neće utopiti, već će se staviti po strani ideološke razlike i objediniti oko zajedničkog cilja.

„Ovo jeste istorijski trenutak kada treba da pokažemo jesmo li spremni da zaštitimo svoj narod, državu i nacionalni interes. U tom kontekstu vidim težnju predsednika države da objedini sve ljude koji imaju svest o važnosti trenutka i potrebe brisanja sitnih ideoloških razlika i potrebe da se saberemo oko jednog cilja“, navela je Paunović.

Pročitajte još

Vučić je 13. februara rekao da je došlo vreme za osnivanje „velikog Pokreta za narod i državu“, koji je najavljivao više puta tokom prethodne godine.

Ideja pokreta, kako je Vučić ranije govorio, je da se na jednom mestu okupi više stranaka, uključujući Srpsku naprednu stranku, Socijalističku partiju Srbije, kao i pokreta, udruženja i brojnih značajnih pojedinaca.

Prva najava bila je da će pokret da bude osnovan na Vidovdan, 28. juna 2023. godine, ali je doneta odluka da se taj događaj odloži.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare