Foto: Printscreen N1

Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija, u noći između petka i subote, predala je listu za lokalne izbore u Kragujevcu i oko 3.000 potpisa građana koji su ih podržali.

Gradska izborna komisija (GIK) je detaljnom proverom utvrdila da postoje nedostaci u dostavljenoj dokumentaciji.

„Lista SPS-JS nema dovoljan broj validnih potpisa i izgled i sadržaj obrasca – forme, ne ispunjavaju uslove propisane Zakonom o lokalnim izborima“, navodi se u saopštenju GIK-a,

Socijalisti su od Gradske izborne komisije dobili rok od 48 sati da otklone navedene nedostatke.

Predsednik GO SPS-a u Kragujevcu, Ivica Momčilović, za naš portal kaže, da je u pitanju tehnička greška, na čijem se otklanjanju već radi i da će do kraja dana biti urađene korekcije prema zahtevu GIK-a.

Prema njegovim rečima, svi potpisi građana su dobri, ali je potrebno da se u obrascu „prilagode redni brojevi“ kako bi Komisija mogla da ih prekontroliše i prihvati kao validne.

Za učešće na lokalnim izborima u Kragujevcu, strankama i koalicijama koje podnose izborne liste, potrebno je najmanje 2.610 potpisa građana koji ih podržavaju.

Kandidat za gradonačelnika Kragujevca ispred Koalicije SPS- Jedinstvena Srbija, na izborima 26.aprila, biće ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.