Foto:N1

Deo Novog Sada u kome živi predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković sa porodicom ponovo je izlepljen uvredljivim plakatima sa njegovim likom. Govoreći za Nova.rs, Novaković je rekao da je u pitanju poziv na linč i početak sezone lova na političke protivnike.

Podsetimo, Novaković je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vide izlepljeni plakati.

„Da čitava Srbija vidi kako Aleksandar Vučić, SNS i Miloš Vučević ‘ne napadaju tuđu decu’. Ovako izgleda čitav kvart u kom živim sa svojom porodicom. Preko noći oblepljen je stotinama plakata u kojima se targetiramo moj sin i ja“, naveo je Novaković i upitao da li će policija uraditi svoj posao i pronaći počinioce.

U razgovoru za Nova.rs, Novaković je ocenio da vizuelno nasilje prethodi fizičkom, te je reč o početku lova na političke protivnike.

“Ovo je obeležavanje političkih protivnika i poziv na linč, jer svo znamo da verbalno i vizuelno nasilje samo prethodi fizičkom nasilju”, kaže za Nova.rs Bora Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković čija je zgrada noćas oblepljena plakatima sa njegovim likoma, ali i likom njegovog sina.

Pročitajte još...

Novaković dodaje da nema sumnje da iza ovoga stoje pristalice SNS, kod kojih je “ovakav manir ne samo moguć, već i poželjan”.

“U pitanju je psihološka priprema za mnogo važniju stvar: sezona lova na političke protivnike je otvorena. Ovo je manir SNS da svoje nišanske sprave upere ponaosob u svakog političkog protivnika. Oni vam ne osporavaju ni političku ideju ni ideologiju, niti van napadaju kao organizaciju, već se lično obračunavaju”, kaže Novaković, napominjući da je ovaj vid necivilizovane političke borbe počeo 2014. godine i da se pre toga “nikada u političkoj borbi nisu targetirale čitave porodice i nečija deca”.

BONUS VIDEO: Narodna stranka objavila fotografiju agenta BIA koji je prebio Katića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare