Nebojša Stefanović, saradnici, smena, SNS, prilog, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) pozvao je večeras Stranku slobode i pravde da u najkraćem roku nadležnim državnim organima dostavi dokaze o navodnom mitu od 200 evra po detetu za upis u državne vrtiće u Novom Sadu ili da "odmah prestanu da šire laži u cilju sticanja jeftinih političkih poena".

„Notorna je neistina da je boravak u vrtićima novosadskih mališana privilegija i da se ona upisuju preko veze uz mito od 200 evra i više po detetu. To što su oni radili, samo u starim, žutim dresovima, ne znači da je to praksa i danas. Naprotiv. U tome se najviše i razlikujemo“, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Naveli su da je ove godine u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ upisano 1.724 dece, što je za oko 350 više nego lane.

„Najvažnije je to što je boravak za više od 17.000 dece u vrtićima u našem gradu besplatan, a da je za 3.400 najmlađih sugrađana, koji su upisani u privatne vrtiće, ove godine izdvojeno više od 300 miliona dinara namenjenih subvencijama”, piše u saopštenju.

Pozivajući se na svoja „saznanja“, SSP je ranije večeras naveo da je upis u vrtiće ove godine vanredno kasnio zbog novog sistema obrade podataka i elektronskog podnošenja zahteva za upis, a da je prema rezultatima od 28. juna 3.000 ostalo uskraćeno za upis, dok je primljeno njih 1.009.

SSP je ocenio da je „sramno“ da u 21. veku boravak dece u vrtiću u drugom po veličini gradu u Srbiji bude „privilegija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar