Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik pokreta "Oslobodjenje" Mladjan Đorđević izjavio je danas da bi predsednik, funkcioneri i članove Srpske napredne stranke (SNS) morali da poštuju Ustav Srbije i stranački statut u postupku smene predsednika beogradskog odbora SNS-a i ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

Brojni gradski i opštinski odbori SNS širom zemlje prethodnih dana su se izjašnjavali o poverenju Stefanoviću, što je Đorđević u saopštenju koje je prosledio njegov pokret ocenio kao „flagrantno kršenje statuta SNS“.

„Štaviše, to je kršenje elementarne logike. Zašto bi se odbor SNS iz Vranja ili Sombora izjašnjavao o radu predsednika beogradskog odbora? Izgleda da se Aleksandar Vučić plaši da pita svoje beogradske članove“, rekao je Đorđević.

On je takođe ocenio da se smena ministra mora obaviti po proceduri zacrtanoj u Ustavu, kroz razrešenje u Narodnoj skupštini.

„Stranački odbori ne mogu da smenjuju ministra. Ustav Srbije u jednom od svojih osnovnih načela kaže da političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, a upravo se to sada dešava“, rekao je Đorđević.

On je rekao da će zbog toga pravnici njegovog pokreta razmotriti mogućnost obraćanja Ustavnom sudu.

„Takođe pozivam članove SNS da se suprotstave ovom teškom kršenju ne samo Ustava Srbije, nego i statuta sopstvene stranke,“, izjavio je Đorđević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare