Zamenik gradonačelnika Beograda i zamenik šefa izborne kampanje SNS, Goran Vesić, sakupljao je prethodne večeri potpise za izbornu listu naprednjaka. I dok su naprednjaci slavili unapred, najavljujući izbornu pobedu, uz vatromet, u neposrednoj blizini se sa razlglasa čula rika goveda, zbog čega je morala da interveniše i policija.

U Mladenovcu prethodne večeri bilo je svečano – nasmejani Vesić je zajedno sa naprednjacima sakupljao potpise za izbornu listu. Kako su preneli režimski mediji, građani su se tiskali u redovima ne bi li dali potpis podrške “spektakularnoj listi” SNS, a sve je propraćeno prigodno, uz vatromet i aplauze.

Par metara ispred mesta gde su naprednjaci u Mladenovcu sakupljali potpise – potpuno drugačija slika:

Foto: Privatna arhiva

Automobil sa razglasom i prilicom u kojoj se nalazio klozet sa natpisom “Pokretna kancelarija Gorana Vesića” takođe je “pozdravio” početak kampanje SNS, ali umesto vatrometa i aplauza, čula se rika volova i pesma Beogradskog sindikata “Sistem te laže”.

Pročitajte još...

Sve je to, kako za Nova.rs kaže organizator ovog performansa, Nemanja Šarović iz pokreta “Ljubav, vera, nada”, uticalo da policija reaguje i da pokuša da ih legitimiše.

“SNS je u centru Mladenovca povodom Sretenja, početka kampanje i prikupljanja organizovao pečenje vola na ražnju, besplatno kuvano vino i rakiju. Pored vola, glavni gost je bio Goran Vesić. Nismo odoleli da ih ne obiđemo sa njegovom ekološkom pokretnom ToyToy kancelarijom. Sa razglasa smo puštali pesme Beogradskog sindikata, Arapske pare, Šojićevu Belu lađu, ali najveće oduševljenje prisutnih izazvalo je mukanje krava i rika volova”, ističe Šarović, a zatim objašnjava pod kojim obrazloženjem im je prišla policija.

“Policija je pokušala da nam prekine akciju i zaplaši nas, ali se nisi proveli kako su očekivali. Prvo su tvrdili da ometamo javni red i mir, jer puštamo glasnu muziku, ali nisu imali bilo kakav instrument kojim bi izmerili nivo buke. Tada je počeo zaglušujući naprednjački vatromet i policija je pokušala da se izvuče iz čitave situacije, ali im nismo dozvolili. Na kraju su bukvalno bežali od mene po ulici, jer sam želeo da prijavim SNS za remećenje javnog reda i mira i vatromet za koji očigledno nisu imali dozvolu, jer je ispaljivan sa krova stambene zgrade, a ostaci su padali po glavama ljudi i automobilima”, poručio je Šarović.

BONUS VIDEO: Incidenti na prikupljanju potpisa SNS zbog vatrometa i rike goveda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare