Foto:Screenshot/SNS

Šefica Informativne službe Srpske napredne stranke (SNS) Vladanka Malović izjavila je za "Danas" da plakati na kojima je fotografija predsednika Srbije i lekara iz kriznog štaba i koji promoviše listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" nije njihov. Na sajtu SNS, međutim, objavljen je SNS informator sa istom fotografijom, uz promociju liste te stranke.

„To nije naš plakat, jer mi nemamo plakate“, rekla je šefica informativne službe SNS.

Na fotografiji se vide i lekari Predrag Kon, Branislav Tiodorović i Goran Stevanović.

Kon je za „Danas“ rekao da nigde nije video svoj lik u reklamnoj kampanji.

Na sajtu SNS objavljen je, međutim, informator te stranke, a na njegovoj naslovnoj strani su Vučić i lekari iz kriznog štaba uz naslov „Predaja nije opcija“, kao i broj 1 i slogan izborne liste SNS „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Na sajtu te stranke objavljen je i naredni broj informatora na čijoj je naslovnoj strani slika iz spota SNS u kojem se pojavljuje predsednik Srbije sa devojčicom, a čije emitovanje je REM zabranio.

Savet REM-a zaključio je da u pomenutom slučaju došlo do povrede Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, i naložio je svim pružaocima medijskih usluga da odmah obustave emitovanje tog spota.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare