TENT Obrenovac Foto: Nova.rs
TENT Obrenovac Foto: Nova.rs

Narodni poslanik i potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović najavio je na današnjoj konferenciji za medije da poslanički klub DS-a traži formiranje Anketnog odbora koji bi utvrdio činjenice, okolnosti i odgovornost za niz havarija koje su se desile u termoelektranama od 8. decembra 2021. do 12. januara 2022. godine. Demokrate su sigurne da će pokazati da je Srpska napredna stranka "pokvarila" Tent, najvećeg proivođača električne energije u jugoistočnoj Evropi.

„Mnogo je pitanja bez odgovora u ovom trenutku. Do kakvih je tačno saznanja došla BIA vršeći istragu o havarijama u termoelektranama prošle zime? S obzirom na to da je u vreme kada je Miodrag Grčić bio v.d. direktora EPS nabavio opremu u vrednosti 665.000 evra i instalirao prislušni centar, da li su Grčić ili neki drugi rukovodioci prisluškivali ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović? Koje podatke je dobio na uvid Grčić, na osnovu kojih je u pisanoj izjavi tvrdio za ministarku Mihajlović da uništava energetski sistem Srbije i da to radi za tuđe interese? U kakvoj su vezi građani i firme bliski najvišem rukovodstvu Srbije, a koji su se našli na crnoj listi Sekretarijata za finansije SAD, i serija havarija koja je usledila? Zašto Ministarstvo za energetiku i rudarstvo nije moglo da vrši kontrolu rada i organizacije u EPS-u? Ko faktički upravlja EPS-om: država, zaposleni u EPS-u ili neka treća lica? Ko je organizovao sabotaže u termoelektranama i izazivao havarije prošle zime?“, naveo je Miodrag Gavrilović neka od važnih pitanja.

Gavrilović je potvrdio i da je spreman da se potpuno angažuje u Anketnom odboru koji Narodna skupština bude formirala, kao i da građani Srbije mogu da računaju na stručnjake i višegodišnje radnike EPS-a unutar Demokratske stranke sa kojima je u stalnom kontaktu upravo zbog zajedničke želje da otkriju istinu i reše probleme.

BONUS VIDEO Tent Obrenovac: Linija za ugalj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar