Foto:N1

Gradska izborna komisije u Šapcu nije raspisala ponovne izbore za odbornike Skupštine grada na 27 biračkih mesta, navodi Srpska napredna stranka i dodaje da je podnela prigovor na propuštanje raspisivanja izobra na tim biračkim mestima.

Poverenik SNS za Šabac Boban Birmančević podneo je prigovor na propuštanje Gradske izborne komisije u Šapcu da raspiše ponovne izbore za odbornike Skupštine grada Šapca na 27 biračkih mesta, saopštio je GO SNS Šabac.

Gradski odbor SNS Šabac podseća da je Gradska izborna komisija po zakonu dužna da preduzme izbornu radnju, odnosno da raspiše ponovne izbore na biračkim mestima na kojima se glasanje ponavlja u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Gradska izborna komisija je dužna da nove izbore zakaže u roku od sedam dana od dana utvrđivanja nepravilnosti u izbornom postupku.

S obzirom da to nije učinjeno, poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević u prigovoru zahteva da to, u skladu sa zakonom bude učinjeno i da Gradska izborna komisija donese odluku o održavanju izbora na 27 biračkih mesta u zakonskom roku.

„Nebojša Zelenović očigledno vrši opstrukciju izbornog procesa, jer je samo on mogao da svojoj Gradskoj izbornoj komisiji naredi da uprkos zakonu ne odredi datum ponavljanja izbora, kako bi odložio svoj konačni poraz i izborni debakl“, navodi se u saopštenju.

Takođe, činjenica da je SNS dobila skoro 12.000 glasova više od Zelenovića jasno govori o tome da su Šapčani odlučili da grad na Savi ubuduće vode srpski naprednjaci, ističe SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar