Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, rekao je za Nova.rs da vlast na sve načine pokušava da izvrši pritisak da se oslobodi Predrag Koluvija, vlasnik imanja "Jovanjica" i da se kao logičnim nameće pitanje kome će Srpska napredna stranka ponuditi onih 100.000 evra, koje je odbio inspektor Slobodan Milenković.

Aleksić je na društvenoj mreži Tviter napisao da je Milenković odbio mito od 100.000 evra od SNS, namenjenih da se zatvori slučaj „Jovanjica“, te se upitao da li će taj novac biti prosleđen onome ko bude svedočio da je pomenuti inspektor narkodiler.

Pročitajte još...

U razgovoru za naš portal, Aleksić tvrdi da je sve jasnije da je ovaj slučaj ključan za opstanak aktuelne vlasti, te da se zbog toga bore da zaštite Predraga Koluviju.

„Ovolika borba da se zamenom teza u javnosti i pritiscima oslobodi Koluvija i svi državni službenici koji su bili uključeni u proizvodnju marihuane, u stvari je borba da vrh vlasti sačuva sam sebe. Dve i po godine, od kad je otkrio Jovanjicu i uhapsio Koluviju, policija, BIA, sada i Tuzilastvo ispituju svaki zadatak na kom su policajac Slobodan Milenkovic i njegovo odeljenje radili, umesto da budu nagrađeni. To je vec toliko očigledno da mu traže i najmanju grešku pa da ga uhapse ili izbace iz MUP-a“, upozorava Aleksić.

On podseća da su prošle godine režimski tabloidi objavili i fotografije, koje su nastale tokom praćenja, verovatno od strane BIA, Milenkovića sa nekim od njegovih saradnika.

„Time se ne ugrozava samo život policajaca, već i policijskih doušnika iz sveta kriminala. Sada pokušavaju, i to preko Tužilaštva, odnosno vrlo kompromitovanih tužilaca, da saznaju sve Milenkovićeve izvore, kao i način njegovog operativnog rada s njima. Jasno je da izvori inspektora koji love narkodilere sigurno nisu monhinje i akademici, tako da je jasno da na taj način žele da kompromituju i kriminalizuju Milenkovića. Tražeći mu da otkrije saradnike, deluje da tužilaštvo i vrh MUP namerno izlažu ozbiljnoj opasnosti i njega i izvore“, ističe naš sagovornik.

Aleksić je rekao da smo nedavno imali priliku da saznamo da je u poslednjih nekoliko godina, prema navodima medija, ubijeno nekoliko policijskih saradnika, te da niko za to nije odgovarao.

Miroslav Aleksić Emisija Utisak nedelje
Miroslav Aleksić Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Videli dmo i da je okrivljena Dijana Hrkalović , pošto je uzela istog advokata kao i Koluvija, funkcionera SNS-a Vladimira Đukanovića, javno optužila Milenkovića da je zapravo on narkodiler koji je montirao Jovanjicu, a na sta je više tužilaštvo odmah reagovalo za razliku od svih prijava koje smo ja i moje kolege istom tužilaštvu podnosili u vezi sa korpucijom i kriminalom pojedinaca iz vrha vlasti, pa i samog sluča Jovanjica, za koji me nikada nijedna institucija nije pozvala u cilju prikupljanja informacija. U sred poslednjeg pokušaja da se država, u stilu mafije, osveti Milenkoviću, saznajemo i da policija i tužilaštvo nisu ni prstom mrdnuli kad su, pre 8 meseci, saznali da postoje ozbiljne informacije da je u vrhu bezbednosnih službe Srbije odlučeno da policajac Milenković bude najpre kriminalizovan, pa ubijen, u stilu kriminalne likvidacije“, kaže Aleksić

Tužilaštvo, prema njegovim rečima, ništa ne radi ni povodom prijave, iako su, kako kaže, potvrdili da postoji podatak da je Milenkoviću ponuđen napredak u službi i mito od 100.000 evra od SNS, ako se “dogovore oko Jovanjice”.

„Logicno je pitanje, kome li će, SNS banda, sad dati onih 100.000 evra, koje je Milenković odbio. Verovatno nekom ko bi svedočio da je policajac koji je, prema optuznici, otkrio najvecu plantazu marihuane u Evropi, ustvari, narkodiler. Pošto nisu uspeli u početku da zataškaju aferu, jasno je da su sada meta inspektori kao ključni svedoci u slučaju Jovanjica kako bi se zaštitili organizatori ovog posla državne proizvodnje droge“, zaključio je Aleksić.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić o aferi „Jovanjica“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare