Svecana akademija konvencija obelezavanje i 13. godina postojanja SNS Srpska napredna stranka
Svečana akademija i obeležavanje 13. godina postojanja SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Srpska napredna stranka juče je imala dva važna događaja. Pre podne izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo rukovodstvo stranke, a uveče svečanu akademiju kojom su obeležili 13 godina od osnivanja. Za tako važne događaje naprednjaci su se dobro pripremili. Ne samo da su organizovali dolazak simpatizera i članova iz cele Srbije, već su angažovali i statiste.

Na svečanoj akademiji koja je održana u Štark areni, a koja je bila popunjena do poslednjeg mesta, stalo je oko 25.000 naprednjaka, što je potvrdio i sam Aleksandar Vučić na početku svog obraćanja pozdravljajući prisutne.

Pored toga, ispred Arene, bar prema izveštavanju medija, ostalo je još par hiljada građana koji su celu svečanost mogli da prate na video bimovima.

Pristalice SNS-a ispred Stark arene Srpske napredna stranka
Pristalice SNS-a ispred Štark arene Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

A kako se juče okupio toliki broj građana možda govori oglas jedne agencije za statiste koji se pojavio na društvenim mrežama.

Naime, kako se navodi u oglasu, statisti su bili potrebni na pet, šest sati, počev od 15.30 h i to na Novom Beogradu.

Njihova uloga je bila da budu učesnici mitinga SNS-a, odnosno trebalo je samo da prisustvuju događaju i da za to dobiju dnevnicu od 2.000 dinara.

A kako su se juče poštovale mere protiv koronavirusa može se videti na snimcima iz Arene.

I dok se za građane okupljene ispred može naći opravdanje da su bili na otvorenom iako su stajali jedni pored drugih, za naprednjake iz skoro cele Srbije u Areni nema opravdanja jer skoro niko od njih nije nosio masku, ili je nosio ispod brade. Ne treba podsećati da je nošenje maske protiv koronavirusa proprisano u zatvorenom prostoru.

Svecana akademija konvencija obelezavanje i 13. godina postojanja SNS Srpska napredna stranka
Svečana akademija i obeležavanje 13. godina postojanja SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kakva poruka je poslata iz Arene, dok članovi Kriznog štaba traže pooštravanje mera, a svakodnevno od posledica koronavirusa umire skoro 50 ljudi.

***

BONUS VIDEO: Protest Eko straže: Blokirana Slavija

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare