Foto: Arhiva

Poznata voditeljka Snežana Dakić, postala je PR u Direktoratu za radijaciju i nuklearnu energije i time, kako mnogi navode, "naplatila" podršku vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. Da nije jedina koja je ušla u političke vode, govore i primeri drugih televizijskih lica koji su se našli na funkcionerskim pozicijama.

“U Direktoratu ‘Srbatom’ sam zadužena za sadržaj na sajtu i portalu. Tečno govorim engleski, španski, francuski i ruski, tako da mogu da obrađujem teme iz stranih izvora. Bavim se i javnim nastupom, a Direktorat okuplja puno naučnih saradnika, koji učestvuju na raznim konferencijama.”, rekla je ona.

Podsetimo, iako nije Srpske napredne stranke, Snežana Dakić je podržala tu partiju na beogradskim izborima, a svoju podršku pružila je i Aleksandru Vučiću u predsedničkoj trci.

Dakić nije jedino TV lice vezano za političku scenu, Suzana Mančić, jedna od najpoznatijih ovdašnjih voditeljki 2014. godine postala je član Saveza vojvođanskih Mađara, a kao razlog zbog čega je to učinila, navodila je svoje poreklo, odnosno činjenicu da je njena baba Mađarica. U razgovoru za Nova.rs Suzana Mančić je navela da više nije član SVM.

„Nisam više član te stranke. Ja imam mađarsko poreklo, pa sam htela da naučim mađarski i zato sam se približila toj partiji, ali nisam dugo ostala, jer nisam imala vremena da se bavim politikom“, navela je ona.

Foto: Zoran Lončarević

Biljana Popović Ivković, nekadašnja televizijska voditeljka, novinarka i urednica Radio televizije Srbije, Pinka, BK televizije, 2011. godine je napustila novinarstvo i posao na televiziji, uz obrazloženje da je tokom svoje karijere pratila gotovo sve značajne događaje.

Danas je članica Predsedništva Srpske napredne stranke, a prethodno je, u periodu od 2012. do 2014. godine, obavljala savetničku funkciju u kabinetu tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Nakon toga, „seli“ se u MUP gde je postavljena na funkciju načelnika Odeljenja za medije i komunikacije, a trenutno obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

SDPS sa najviše televizijskih lica u svojim redovima

Poslanički klub Socijaldemokratske partije Srbije, predsednika Rasima Ljajića, u svojim redovima ima tri poznata televizijska lica, koja je na prethodnim izborima predložila za poslanike na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom, „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Narodni poslanik Ivan Bauer u medijima je bio prisutan još od svojih studentskih dana, kad je vodio kviz „Muzička slagalica“ na RTS-u. Na prvom programu pomenute televiziji, u periodu od 2002. do 2005. godine, vodio je i popularni kviz „Sam protiv svih“, a od 2010. godine član je portparol SDPS-a, koji vodi Rasim Ljajić.  U toj stranci obavlja u funkciju portparola.

Foto: Zoran Lončarević

Društvo u pomenutoj partiji i u poslaničkoj klupi Baueru pravi i Nataša Mihajlović Vacić, urednica emisije „Šta radite bre“, koja se nakon objavljivanja izbornih listi za parlamantarne izbore 2016. godine, povukla sa uredničkog mesta ovog političkog TV magazina.

Pored njih dvoje, tim televizijskih lica u SDPS čini i Jasmina Karanac, koja je prvo radila u informativnoj redakciji televizije Čačak, a potom i na televiziji B92 i Prva, na kojoj je radila kao urednica informativnog programa.

Foto: Printscreen/YouTube/B92

 

Jovana Jeremić, voditeljka na televiziji Hepi je 2017. godine izabrana za člana člana Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju Socijalističke partije Srbije.

Foto: Nemanja Jovanović

„Još sam ja zelena, politika je beskrupulozna borba i treba učiti od najboljih“, rekla je Jeremić tom prilikom.

Njen zadatak, kako se tada naovodilo, je da analizira rad Ministarstva spoljnih poslova i odnose Srbije sa drugim državama.  Međutim, na izbornoj listi SPS koja je predata Republičkoj izbornoj komisiji, njeno ime se nije našlo na listi kandidata za poslanike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare