Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u gradskom parlamentu Valjeva Foto:N1

U Valjevu je smenjen šef odborničke grupe koalicije SPS-JS Đorđe Pavlović, a umesto njega novi šef biće Zoran Živković, dugogodišnj član SPS-a. O smeni šefa odborničke grupe koalicije SPS–JS, Đorđa Pavlovića, javnost je saznala iz saopštenja gradskog odbora SNS u Valjevu. GO SPS i predstavnici gradske Skupštine nisu se oglašavali ovim povodom.

Kako prenosi N1, U saopštenju se navodi da posle višegodišnjih besomučnih napada šefa odborničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđa Pavlovića na pripadnike Srpske napredne stranke u Valjevu „duva novi vetar“ od valjevskih socijalista.

„Pod patronatom Socijalističke partije Srbije Đorđe Pavlović je poslednje tri godine svoj politički rejting gradio isključivo na napadima, vređanju i omalovažavanju isključivo Srpske napredne stranke i svih dostignuća grada i gradonačelnika. Sva pozitivna dela gradskih vlasti predstavljao je kao veliki nerad i minus za građane Valjeva. Kroz zloupotrebu javnog medijskog prostora obračunavao se sa mnogim predstavnicima SNS-a u Valjevu, koji rade na odgovornim mestima. Taj razjareni čovek nije imao ni mere ni granicu u vređanju gradonačelnika i njegovih saradnika, predsednice i rukovodstva Skupštine, direktora javnih preduzeća i ustanova, direktora institucija. Profesiju pravnika bacio je pod noge, tražio je da se krše zakoni i pravilnici, a omiljena meta napada i uvreda bila mu je predsednica Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva“, piše u saopštenju GO SNA u Valjevu u kome se dalje poručuje „možeš kako hoćeš, ali ne možeš i dokle hoćeš“.

Smenjeni Đorđe Pavlović kaže za N1 da je o svojoj smeni saznao iz medija.

„Niko me nije obavestio o tome da nisam više šef odborničke grupe SPS–JS u gradskom parlamentu“, komentariše Pavlović svoju smenu i kaže da će i dalje kao odbornik u Skupštini grada diskutovati kao i do sada, kritikovaće sve što je za kritiku i neće zatvarati oči pred korupcijom i nenamenskim trošenjem novca građana Valjeva.

Nedavno je Pavlović kritikovao rad Komisije za dodelu nagrada Grada Valjeva i predsednice ove komisije Zorice Jocić.

BONUS VIDEO Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar