FOTO TANJUG/IRFAN LICINA/ bs

Gradonačelnik Novo Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića.

„Smatram da je nedopustiovo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros doneo odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razrešim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, navodi se u saopštenju Biševca.

On je pozvao Stranku demokratske akcije, iz koje dolazi Ašćerić, da predloži drugog kandidata za tu odgovornu dužnost i važnu funkciju.

Ašćerić je posetu predsednika Aleksandra Vučića Novom Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao političkom kampanjom.

„Ne nasedamo na ovakve političke fazone“, napisao je on na svom profilu na društvenoj mreži.

„Odlično prepoznajemo da se cela ova garnitura bavi više sobom i politikom, nego rešavanjem krize“, naveo je Ašćerić i zapitao zašto su respiratori za Pazar „pomoć“, a za druge bolnice u Srbiji – redovno opremanje.

Gradonačelnik Biševac ističe u odgovor na ovo da je jučerašnja poseta predsednika Republike Srbije Novom Pazaru za taj grad značila puno.

„Oni koji to neće da shvate sigurno nisu dobronamerni i samo žele da ovu plemenitu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene“, navodi Biševac.

Svaki pojedinac, ističe on, ima pravo da u svoje lično ime i ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće i kad god hoće, ali je neprimereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

„Novi Pazar kao i ceo svet preživljavaju jednu od najvećih kriza u svojoj istoriji. Zbog toga mislim da ovo nije ni vreme ni mesto za politička prepucavanja. Ovo je vreme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi“, zaključuje Biševac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram