Foto: Twitter/Dragana Rakić

Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke u Vršcu, objavila je na svojim društvenim mrežama fotografiju lokalnih novina, putem kojih je gradonačelnica Vršca, inače članica Srpske napredne stranke, umesto Božića, pravoslavnim vernicima u tom gradu čestitala Uskrs.

„Dragana Mitrović (SNS), gradonačelnica Vršca, čestitala Uskrs umesto Božića. Čestitka je objavljena u lokalnim novinama „Vršačkim vestima“. Pored staforda, knjige žalbi, orgija… na red došao i Uskrs umesto Božića“, napisala je Rakić na Tviteru, uz fotografiju novina.

Ovakav natpis u lokalnim medijima objavljen je u ponedeljak, 4. januara, kada ovaj list inače izlazi.

PROČITAJTE JOŠ

Propust lokalnih novina nije iznenađujuć za Rakić, koja je za Nova.rs objasnila da je njihov sadržaj, kako je navela, skandalozan. Objasnila je još i da nije sigurna da li je u pitanju propust urednika ovog medija, ili lokalnih vlasti, ali da, kako kaže, nije ni bitno, jer su lokalni mediji u tom gradu svakako glasilo SNS.

„Fotografija je autentična, ovo je broj od 4. januara, urednik i vlasnik novina je Ivan Babić, a ja radim u gradskoj bibiloteci, mi smo pretplaćeni na te novine, tako da sam ih ja držala u rukama. Juče sam podelila na mrežama, to je postalo viralno, a interesantno je da su odmah posle nekoliko sati naprednjaci su na svom portalu „E VRŠAC“, koji uređuje Aleksandar Čupić, napisali Informerski tekst o meni. Znači, čestitka Uskrsa umesto Božića je izašla u ponedeljak, a sve dok ja to nisam postavila na mreže, nije bilo demanta, barem ga ja nisam čula. Juče me je pomenuti portal nazvao „jahačicom laži“ i izvređao me na ličnoj osnovi, i mene i Mariniku Tepić – obično nas tako potkače …“, objašnjava Rakić za Nova.rs.

„Mislim da ima elemanta za tužbu, planiram da se konsultujem sa svojim advokatima pa ćemo videti … nažalost, lokalni mediji su postali oglasne table SNS i lokalnih funkcionera, meni je svejedno ko je pogrešio, same novine su vrlo skandalozne, od tekstova do pravopisnih grešaka“, zaključila je ona za naš portal.

Pravoslavni vernici, inače, danas – 7. januara, proslavljaju Božić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare