Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Još jedna sala će, po svemu sudeći, biti premala da primi sve zainteresovane za tribinu ProGlasa, koja će sutra od 18 časova biti održana u Novom Sadu. Zbog neverovatnog interesovanja građana iz čitave Vojvodine, sutra će ispred Radničkog doma (Bulevar Mihajla Pupina 24), gde se tribina održava, biti postavljen veliki ekran, kako bi oni koji ne uspeju da uđu mogli da vide i čuju poruke ProGlasa, kažu iz organizacije.

Inače, organizatorima tribine nije omogućeno iznajmljivanje većeg prostora, dok su u Kragujevcu vrata zatvorena za dolazak predstavnika inicijative, odnosno, odbijen je zahtev za korišćenje sale.

Tekst i ciljeve inicijative, koji se tiču buđenja buđenja društvene svesti i izlaska na glasanje, u Novom Sadu će predstaviti reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, profesorka Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popović, profesorka Pravnog fakulteta dr Marijana Pajvančić, profesor Fakulteta političkih nauka dr Filip Ejdus, reditelj Srdan Golubović, i novinar i voditelj Zoran Kesić, dok će moderator tribine biti novinar Željko Bodrožić.

Završetak tribine proteći će u ritmu bubnjara Balkanske lavine, benda čiji je osnivač bio Dragoljub Đuričić. Pre toga, sve one koji ne budu mogli da uđu u salu, ispred Radničkog doma pozdraviće učesnici tribine i gosti.

Iza inicijative “ProGlas” stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 118.000 građana, među kojima i više desetina javnih ličnosti.

Svako može potpisati inicijativu na: proglas.co.rs

BONUS VIDEO: ProGlas u Zrenjaninu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar