Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/bs, N1

Nije prošlo ni nekoliko dana od učlanjenja Nataše Jovanović, jedne od udarnih pesnica radikala, u Srpsku naprednu stranku, a već su krenula osporavanja ove odluke iz samog SNS-a.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović prva se javno usprotivila ovom političkom transferu:

„Ona je personifikacija radikalne politike, čiji ja nisam pristalica, jer mislim da je vlast devedesetih godina bila užasna za društvo i građane, jer umesto da je štitila živote građana, ona ih je slala u ratove. SNS će od njenog učlanjenja imati više štete nego koristi“, rekla je Mihajlović gostujući na K1 televiziji.

Nije prošlo dugo, a predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić već se oglasio i preko Novosti poslao poruku Zorani Mihajlović:

„Nisam pročitao Zoraninu izjavu, ali sam siguran da nije napadala naše članove stranke i da se njen komentar, u stvari, odnosio na one koji napadaju našeg predsednika. Imate najpodmuklije napade na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu i tako je svakog dana. Pretpostavljam da je na njih mislila. A ako nije, onda su nam različiti ideali“, kazao je Glišić.

Posle tri decenije članstva i visokih funkcija u SRS Nataša Jovanović podnela je ostavku na sve funkcije i članstvo u toj partiji.

Nataša Jovanović Foto: N1

„Da, podnela sam ostavku na članstvo i funkcije u Srpskoj radikalnoj stranci. To nije od juče, ima tome izvesno vreme. Lični razlozi su u pitanju. Nisam htela da izlazim u medije, ali vi novinari ste saznali. Ponovo kažem, lični razlozi su u pitanju“, kazala je za N1 Nataša Jovanović.

Kasnije je pojasnila kako se oseća kao novopečena naprednjakinja.

„S ponosom kažem da sam član SNS i da mi taj status odgovara. Sva svoja znanja iskustvo, uložiću u predstojeću pobedu SNS na izborima u aprilu naredne godine“, kazala je poslanica iz Kragujevca.

PROČITAJTE JOŠ:

Šest puta je bila birana za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije, bila je potpredsednica srpskog parlamenta, članica stalne delegacije Narodne Skupštine pri parlamentarnoj skupštini NATO, poslanica u Saveznoj skupštini, članica delegacije Srbije u Savetu Evrope, članica Odbora za odbranu i bezbednost, Odbora za inostrane poslove i Odbora za trgovinu i turizam Skupštine Srbije. Jovanović je bila generalni sekretar SRS i predsednica Okružnog odbora SRS za Šumadiju.

U maju 2018. godine izazvala je pravu buru na zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Poljskoj kad je rekla da „obožava Vladimira Putina i njegovu politiku“. To je, kako je tvrdio Dragan Šormaz, izazvalo zaprepašćenje većine prisutnih.

„Govorila je neverovatne stvari, da im je bolje da paze šta rade, da ne prelaze „crvenu liniju“ jer će Putin uzvratiti, pa će se kajati. Da podržava sve što Putin radi, a ubeđen sam da ona i ne zna šta on radi. Izazvala je veliko čuđenje prisutnih. Razvila se polemika, pa su joj drugi odgovarali da je Putin odavno prešao „crvenu liniju“ kada su ruske trupe upale u Ukrajinu, Gruziju…“, rekao je Šormaz.

U svoje vreme, kad su se Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić otcepili od SRS i napravili SNS, za Vučića je govorila da je izdajnik. Vrlo brzo je promenila je mišljenje i počela je da brani Vučića, pa je tako u oktobru ove godine dala sledeću izjavu o Danilu Vučiću:

„Danila poznajem od kada se rodio. Oduvek je bio dobro, pameno dete, izuzetno privržen svojim roditeljima. Danas je on pošten i pristojan mladić, iskreni patriota. 30 godina sam prisutna u političkom životu Srbije i nikada se nije desilo da se detetu bilo kog političara besomučnim, podmuklim napadima stavlja meta, fabrikuju laži , da se protiv njega, ni krivog, ni dužnog svakoga dana vodi najprljavija kampanja u tajkunskim medijima“, kazala je Nataša Jovanović.

Vrlo brzo je usledio transfer u SNS…

BONUS VIDEO: Mihajlović: Nema odluke o litijumu bez studije i referenduma

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare