Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras zakon o privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima će od 16. decembra biti isplaćeno po 5.000 dinara državne pomoći.

Za usvajanje zakona je glasalo 137 poslanika, protiv je bilo devet, uzdržanih osam, a nije glasao 21 od 175 prisutnih poslanika.

Usvojene su i dopune zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju na osnovu kojih će penzije od novembra biti uvećane za devet odsto. Za zakon je glasalo 150 poslanika, šest je bilo uzdržano, a 18 nije glasalo.

Poslanici su izglasali i predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu vrednog milijardu dolara između Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija. Za je glasalo 138, protiv je bilo 35, a nisu glasala dva poslanika.

Potvrđen je i Ugovor o kreditu u iznosu od 79,9 miliona evra za most na Savi kod francuske banke BNP Paribas, koji je osiguran kod Kineske korporacije za osiguranje kredita.

Poslanici su potvrditi i Sporazum o zajmu KfW banke iz Frankfurta za program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji“.

BONUS VIDEO – Veljko Lalić o „ratu“ u Skupštini i epilogu Vučićevog odlaska u Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar