Protest advokata 161021
foto: FoNet

Skupština slobodne Srbije podržava odluku Advokatske komore Srbije da obustavi rad u državi u kojoj predsednik republike, ministar policije i predsednik Odbora za pravosuđe Skupštine Srbije vrše pritisak na mnoge sudije i tužioce, kao i na policajce, samo zato što ne prihvataju da budu instrumenti režima, u državi u kojoj predsednik brani mafijaše a hapsi uzbunjivače, gde je krupni kapital ispred običnih ljudi, a građani su potpuno obespravljeni u ostvarivanju elementarnih prava i pravde.

„Pravna država mora se uspostaviti ili naše zemlje uskoro neće biti“, navela je Skupština slobodne Srbije u sapštenju.

Verujemo, kako navode, da glas advokata može biti putokaz svim građanima kako se možemo izboriti za pravo i pravdu.

Upravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS) izglasao je danas dvodnevnu obustavu rada advokata, 20. i 21. oktobra. Obustavu rada predložila je novoizabrana predsednica AKS Jasmina Milutinović

Advokati Srbije održali su danas još jedan protest u centru Beograda, ispred sedišta Advokatske komore Srbije, zbog istih razloga zbog kojih su i u prethodnom periodu protestovali – zbog stava VKS o naplati troškova obrade kredita i osiguranja. Prema njihovim rečima, te odluke idu u prilog bankama i protiv su građana.

Oni su nosili transparente i plakate na kojima piše „Obustava“ i „Tačka“.

Saobraćaj u Dečanskoj ulici je bio blokiran.

BONUS VIDEO: Protest advokata u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare