Foto:promo

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podržaće predlog Stranke slobode i pravde da se penzionisani general i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš podrži za kandidata opozicije na predsedničkim izborima u Srbiji, saopštila je "Sloga".

„Ubeđeni smo da će Zdravko Ponoš kao čovek od integriteta i nesumnjive vojničke karijere biti u svakom slučaju bolji kandidat od sadašnjeg predsednika koji se poistovetio sa državom, koji krši Ustav i deli narod na njegove i protivnike Srbije“, piše u saopštenju „Sloge“.

Kako navodi taj sindikat, od Ponoša koji je u javnosti okarakterisan kao neko sa „inženjerskim mozgom“ očekuju „da popravi ozbiljno narušen odnos sa stranim investitorima i njihovim kompanijama, koji srpske radnike doživljavaju isključivo kao jeftinu radnu snagu (roblje) i da ima jasan i nedvosmislen stav u pogledu poštovanja radničkih prava“.

„Takođe, očekujemo da podrži i promenu aktuelnog Zakona o radu i usvajanje ‘alternativnog’ koji trenutno promovišemo po Srbiji, i koji je u subotu na sednici Glavnog odbora u Novom Sadu javno podržao lider Stranke slobode i pravde, kao nešto šta će se odmah uraditi po promeni aktuelne vlasti“, piše u saopštenju.

BONUS VIDEO Ponoš: Iznenađen – iznenađenjem kolega

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar