Predrag Pantić, sin policajca Dejana Pantića zbog čijeg hapšenja su podignute barikade, kazao je za N1 da se nakon njihovog uklanjanja nada boljitku za narod, da neće biti jednostranih poteza, hapšenja i da će prištinske institucije dati šansu miru.

Pantić je rekao da je njegov otac, koji je u sredu pušten u kućni pritvor, imao je informaciju da su barikade podignute ali nije bio svestan da je sve zbog njega, i da bi mu bilo lakše da je znao da je narod uz njega.

“Uslovi i način na koji je on držan nemaju veze sa pritvorom, to je više kao da je bio otet”, rekao je Pantić za N1.

Kaže da je pritvor bio u improvizovanoj prostoriji, odnosno četvrtastom kontejneru, da njegov otac dan-dve nije imao krevet nego je spavao u stolici, da je u toalet išao u pratnji policajaca a pristup kupatilu nije imao tokom 17 dana.

Psihički mu je bilo teško, ali nije imao drugih tegoba i nije se žalio na tretman koji mu je pružila Kosovska policija, rekao je Predrag Pantić.

“Trenutno je sa nama, dobro je, stabilno je, ima svu terapiju koja mu je potrebna i brigu porodice”, kazao je.

Dejana Pantića je Kosovska policija uhapsila 10. decembra na Jarinju. Njegov sin kaže da kućni pritvor ističe 9. januara, ali da se ne zna da li će biti produžen, niti da li će i kada biti zakazano ročište.

Priština tereti bivšeg policajca da je organizovao „teroristički napad“ na prostorije CIK na severu Kosova, dok njegov sin navodi da su te optužbe političke i da je njegov otac nevin.

Bonus video: barikade na rudaru i dalje nisu uklonjenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar